1. Evita folosirea calculatorului deoarece acesta incurajeaza gandirea liniara sau convergenta si nu stimularea creativitatii. Softurile pentru prezentare nu au fost create sa ajute la generarea ideilor sau crearea figurilor, ci pentru centralizarea lor.

2. Foloseste metoda clasica: creionul si hartia.

3. Schimba mediul sau locul in care lucrezi de obicei. Mergi in sala de conferinte, dormitor, biblioteca sau chiar baie asa cum facea excentricul pictor Salvador Dali, care obisnuia sa schiteze picturile sale renumite in cada de baie.

4. Evita alegerea primei idei generate chiar daca ti se pare a fi una geniala. De obicei cele mai bune idei se obtin la a patra sau cincea incercare. Continua sa generezi cat mai multe idei pentru a avea o baza cat mai mare de selectie.

5. Asociaza conceptelor pe care doresti sa le folosesti in prezentare mai multe cuvinte, metafore sau idei. Vei crea astfel o panza de paianjen in jurul conceptului tau (vezi imaginea de mai sus). Aceasta tehnica se mai numeste mind mapping si este eficienta atat pentru stimularea creativitatii proprii, cat si a grupului.

Vezi informatii suplimentare despre acest subiect aici.
Succesul tau pasiunea noastra.